Menu Sluiten

Tennisschoenen kopen? Hier moet je op letten!

tennisschoenen kopen

Iedere schoen zit anders en iedereen vind een andere schoen lekkerder zitten. Dit geldt ook voor sportschoenen. Vooral voor sportschoenen. Wil je tennisschoenen kopen? Dan is het van belang om op de volgende twee punten te letten:

  • Merk & Pasvorm
  • Ondergrond & Zool keuze

Merk & pasvorm

Ieder merk hanteert haar eigen pasvorm. Daarom is het belangrijk goed te kijken welk merk (en dus pasvorm) bij je past. Hieronder vind je een overzichtje van de verschillende pasvormen en bij behorende merken.

Smalle pasvorm

Normale pasvorm

Brede pasvorm

Heb je dus al schoenen van een bepaald merk en bevallen die? Blijf dan bij je merk! Dit zorgt ervoor dat je niet voor onaangename (te kleine of grote schoenen) komt te staan.

Ondergrond & zool keuze

Daarnaast is de zool van belang. Dit heeft alles te maken met de ondergrond waar je op speelt. Grofweg zijn er 3 soorten ondergrond te onderscheiden: hardcourt, indoor/tapijt en gravel/kunstgras/smashcourt. Op welke ondergrond je speelt, is van belang voor je type zool. Zo heb je op gravel een zool nodig met veel profiel, bij indoor heb je juist geen profiel nodig.

  • Indoor/tapijt: voor het spelen op tapijt heb je een zool nodig met (bijna geen) profiel. Dit voorkomt de kans dat je voet blijft staan, waardoor je de kans op blessures verkleint.
  • Gravel, kunstgras en smashcourt: voor dit type indergrond heb je juist een zool nodig met veel profiel. Je hebt namelijk veel grip nodig op deze ondergrond. Ga voor een visgraat profiel.
  • Hardcourt: op hardcourt speel je met profiel, maar met profiel dat niet zo grof is als dat je voor gravel gebruikt. Hierdoor is de schoen voor veel ondergronden geschikt en slijt het minder snel.

Het is natuurlijk geen probleem om een keer indoor te spelen op je gravelschoenen. Maar om de kans op blessures te verkleinen is het altijd verstandig de juiste zool te kiezen.

En kies uiteraard de juiste maat! Hopelijk heeft dit je op weg geholpen om de juiste tennisschoenen te kopen.

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste tennisracket? Hoe je de juiste keuze maakt lees je in onze blog.